Ηλιοθερμία

Ο ήλιος είναι η μοναδική ανεξάντλητη πηγή καθαρής και άμεσα εκμεταλλεύσιμης δωρεάν ενέργειας. Η ηλιακή ενέργεια απορροφάται από τους ηλιακούς  συλλέκτες και αποθηκεύεται σε δοχεία με τη μορφή ζεστού νερού. Μία μονάδα ελέγχου διαχειρίζεται «έξυπνα» την ενέργεια και την προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Εξασφαλίζει ενέργεια για:

  • Θέρμανση χώρων (ηλιακή θέρμανση)
  • Ζεστό νερό χρήσης για κατοικίες ή ξενοδοχεία
  • Θέρμανση πισίνας
  • Θέρμανση Κολυμβητηρίου
  • Βιομηχανικές εφαρμογές
  • Ηλιοθερμία με ηλιακούς συλλέκτες κενού

Η AVATEC , ο ηγέτης στην Ηλιοθερμία σας  προσφέρει τα πιο σύγχρονα και ευέλικτα ηλιοθερμικά συστήματα που συνδυάζονται ιδανικά με ενδοδαπέδιο σύστημα  θέρμανσης, επίτοιχο σύστημα  ή σύστημα οροφής ή με τοπικές μονάδες κλιματισμού fan coil units.

Γιατί να επιλέξω ηλιοθερμικό σύστημα

Η ηλιακή ενέργεια, ιδιαίτερα στη χώρα μας, αποτελεί μια αστείρευτη πηγή ενέργειας άνευ κόστους. Η ηλιοθερμία είναι η μέθοδος με την οποία αξιοποιείται η ηλιακή ενέργεια για θέρμανση χώρων και παραγωγή ζεστών νερών χρήσης. Σε αντίθεση με τα συμβατικά μέσα θέρμανσης  όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα ηλιοθερμικά συστήματα θερμαίνουν το νερό χωρίς να καταναλώνουν καύσιμα. Επιτυγχάνουν έτσι, μεγάλη μείωση, εως και 80%, στο λειτουργικό κόστος της θέρμανσης δαπέδου και στην παραγωγή ζεστών νερών χρήσης. Επιπλέον, η αξιοποίηση του ήλιου ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας λειτουργεί ευεργετικά ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ηλιοθερμίας είναι ότι μπορεί να συνδυαστεί με οποιδήποτε μέσο θέρμανσης.

Πως λειτουργεί ένα ηλιοθερμικό σύστημα

Ένα σύστημα ηλιοθερμίας περιλαμβάνει ηλιακούς συλλέκτες και δύο δοχεία αποθήκευσης του ζεστού νερού, ένα για τα ΖΝΧ κι ένα για τη θέρμανση. Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι είτε συλλέκτες κενού είτε συλλέκτες επίπεδης επιφάνειας, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εγκατάστασης. Απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία και μετατρέπουν το μεγαλύτερο ποσοστό της σε ωφέλιμη ενέργεια, θερμαίνοντας το νερό. Το ζεστό νερό καταλήγει στα δοχεία αποθήκευσης, τα οποία χάρη στην υψηλή τους θερμομόνωση ελαχιστοποιούν τις απώλειες θερμότητας.

Η AVATEC ανήκει στους πρώτους εγκαταστάτες συστημάτων ηλιοθερμίας και προσφέρει πολυετή εμπειρία, σύγχρονη τεχνογνωσία, μακροχρόνια εγγύηση και αξιοπιστία σε όλα της τα συστήματα και τις εγκαταστάσεις της. Δείτε επιλεγμένα έργα μας με εγκατεστημένα ηλιοθερμικά συστήματα.

Ωράριο Λειτουργίας

Θα μας βρείτε καθημερινά 9:00πμ με 5:00μμ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Τηλ: +30 210 6540 013
Φαξ: +30 210 6537 342