Αντλία Θερμότητας

Η αντλία θερμότητας (Heat Pump) στηρίζεται στη βασική λειτουργία του ψυκτικού κύκλου και ανήκει στην κατηγορία συστημάτων παραγωγής θερμότητας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αποτελεί μια οικονομική και οικολογική λύση για την θέρμανση και ψύξη προσφέροντας:

  • Βέλτιστη άνεση - Ζεστό νερό χρήσης
  • Χαμηλό επενδυτικό κόστος
  • Υψηλή αποδοτικότητα εως 400%
  • Χαμηλό περιβαλλόντικό αντίκτυπο
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους λειτουργίας εώς και 70%
  • Ευελιξία στην τοποθέτηση - Απλή εκκίνηση λειτουργίας

Η AVATEC ανήκει στους πρώτους εγκαταστάτες που υποστήριξαν και υποστηρίζουν τις αντλίες θερμότητας από τις πρώτες μέρες της παρουσίας τους στην αγορά, σαν τις πιο συμφέρουσες-οικονομικές μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Γιατί να επιλέξω αντλία θερμότητας

Η αντλία θερμότητας αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστών νερών χρήσης με μικρό αρχικό κόστος επένδυσης και εύκολη λειτουργία και συντήρηση. Η υψηλή της αποδοτικότητα, περίπου 400%, σημαίνει ότι για κάθε μονάδα κατανάλωσης ενέργειας παράγονται τρεις μονάδες θερμότητας στους χώρους του κτηρίου. Συνεπώς, η εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους κυμαίνεται στο 70% σε σύγκριση με το πετρέλαιο θέρμανσης και σε 40% σε σύγκριση με το φυσικό αέριο.

Η αντλία θερμότητας έχει λειτουργία ψύξης και παράγει ζεστό νερό χρήσης, σε αντίθεση με το συμβατικό λέβητα και το κλιματιστικό. Επιπλέον, συμβάλλει στην εξοικονόμηση του κόστους που απαιτείται για εισαγωγές ορυκτών καυσίμων ενώ παράλληλα έχει χαμηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, όπως το διοξείδιο του άνθρακα. Συνολικά, είναι μια λύση ανταποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον.

Πως λειτουργεί η αντλία θερμοτητας

Οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν όλα τα ψυκτικά μηχανήματα ψυγεία, καταψύκτες, κλιματιστικά μηχανήματα κ.λ.π. Η λειτουργία τους βασίζεται στον ψυκτικό κύκλο, που είναι ένας αέναος κύκλος εκτόνωσης και συμπίεσης ενός ρευστού (εργαζόμενο μέσο). Η αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας είναι εκμετάλλευση της ενέργειας που παράγεται από την αλλαγή κατάστασης του ψυκτικού μέσου από υγρό σε αέριο. Συγκεριμένα, η αντλία θερμότητας είναι μια συσκευή που αντλεί θερμική ενέργεια από μια θερμή πηγή (π.χ. αέρας περιβάλλοντος) που βρίσκεται σε υψηλότερη θερμοκρασία από το ψυκτικό μέσο και έπειτα τη μεταδίδει στην εγκατάσταση με τη βοήθεια του συμπιεστή.

Ποιές είναι οι επιλογές μου

Η AVATEC σε συνεργασία με την DAIKIN, την LG και άλλους αξιόπιστους οίκους προσφέρει:

1. Αντλίες θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών. Η επιλογή αυτή είναι ιδανική για θέρμανση και ψύξη σε νεόκτιστες κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και λειτουργεί σε συνδιασμό με συστήματα fan-coil, θέρμανση δαπέδου ή θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών.

2. Αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών. Η ιδανική επιλογή για αντικατάσταση του υφιστάμενου λέβητα πετρελάιου και λειτουργία σε συνδυασμό με υφιστάμενα θερμαντικά σώματα υψηλών θερμοκρασιών (κλασικάσώματα).

3. Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας. Η επιλογή αυτή χρησιμοποιεί το υπέδαφος ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας εξασφαλίζοντας χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και χαμηλό κόστος λειτουργίας. Χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με inverter για υψηλή εποχιακή απόδοση.

Κάθε μία από τις παραπάνω επιλογές προσφέρονται σε μεγέθη από μία κατοικία μέχρι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα. και είναι συστήματα all dc inverter.

Μπορείτε να δείτε τα έργα μας με αντλίες θερμότητας εδώ ή πηγαίνοντας στην ενότητα έργα.

Ωράριο Λειτουργίας

Θα μας βρείτε καθημερινά 9:00πμ με 5:00μμ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Τηλ: +30 210 6540 013
Φαξ: +30 210 6537 342